Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur of te wel “Facial Rejuvenation Acupuncture” of “Constitutional Facial Acupuncture Renewal” bestaat al eeuwenlang. Tijdens de Song Dynastie (960-1279 na Chr.) in China werd er door de keizerinnen en keizerlijke concubines al gebruik van gemaakt om jong, mooi en gezond te blijven en lang te leven.

Door de wereldwijd bekende New Yorkse acupuncturisten Virginia Doran, Mary Elizabeth Wakefield en dr. Ping Zhang is de Facial Acupuncture verder ontwikkeld tot een hedendaags kwaliteitsniveau. Zij hebben ieder een eigen stijl en doordat ik cursussen bij alle drie deze acupuncturisten heb gevolgd, heeft mijn behandeling een eclectische stijl. Ik combineer het beste van deze methoden!

Virginia Doran en Mary Elizabeth Wakefield heb ik bij diverse workshops geassisteerd in Amsterdam en tijdens het TCM Kongress Rothenburg in Duitsland en heb daardoor bijzondere praktijkervaring opgedaan door cursisten te assisteren bij het juist uitvoeren van de facial technieken. Voor het eerste boek van Mary Elizabeth Wakefield “Constitutional Facial Acupuncture” – welke in januari 2014 door Elsevier Churchill Livingstone is uitgegeven – heb ik alle protocol en art foto’s gemaakt.

Bij cosmetische acupunctuur moet u niet alleen aan het uiterlijk denken. Onderliggend aan problemen in het gezicht zoals bijvoorbeeld wallen onder de ogen, rimpels of acné, zijn er doorgaans energietekorten, stressfactoren of hormonale verstoringen aanwezig. Ook daar wordt u tegelijkertijd voor behandeld. Hangende oogleden en wangen kunnen duidelijk verbeterd worden door middel van “lifttechnieken” (een combinatie van massage en acupunctuur) en rimpels kunnen zachter en minder diep worden. Belangrijk bij het behandelen van rimpels is dat de patiënt openstaat voor het transformeren van emoties anders zal de behandeling alleen oppervlakkig zijn en zal herhaling ervan langdurig nodig zijn. De gezichtsacupunctuur die ik geef is gebaseerd op de Chinese gezichtsdiagnostiek volgens professor Lillian Pearl Bridges uit de USA. Elke rimpel hoort bij een specifieke emotie- of orgaanverstoring.  Het alleen aanprikken van rimpels zonder de emotie te beinvloeden, is slechts een oppervlakkige aanpak en zal het terugkomen van de rimpels als gevolg hebben.

Door cosmetische acupunctuur verbetert de doorbloeding en bevochtiging van de huid en mogelijk ook de collageenproductie. Het verouderingsproces wordt tegengegaan en u zult er na een behandelserie “frisser” uitzien en uw eigen gezichtsexpressie blijft behouden!

Goede cosmetische acupunctuur bestaat uit de combinatie van oor-, lichaams-, schedel- en gezichtsacupunctuur. Daardoor is een behandeling vrij intensief. Voor de cosmetische acupunctuur worden de meest dunne Seirin-naalden met een geleidekokertje gebruikt om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Om goed resultaat te krijgen en te behouden, zijn gemiddeld twaalf behandelingen nodig. Vaak is één behandeling per week voldoende. Vanaf de zevende behandeling is het effect “blijvend”. Dit betekent dat u zeker twee tot vijf jaar plezier van de behandeling zult hebben en er vijf tot tien jaar jonger uit kunt zien.
 Aan te raden is om na de twaalfde behandeling eens in de één à drie maanden een herhalingsbehandeling te blijven ondergaan om voor optimal resultaat te zorgen.

Er zijn enkele contra-indicaties voor de cosmetische acupunctuur, zoals hoge bloeddruk, migraine, hemofilie, zwangerschap etc. 
Tijdens het eerste telefonische contact zal daarnaar gevraagd worden.