Wetenschappelijk Onderzoek

In 2023 is Janneke’s promotie-onderzoek uitgevoerd ‘Acupuncture for Nasal Congestion in Allergic Rhinitis: An Open-Label, Randomized, Monocenter Trial (ANCAR Trial)‘. De effecten van een 6-weken durend acupunctuur-behandelprotocol zijn vergeleken met het gebruik van Carelastin© azelastine neusspray.
Dit onderzoek is opgezet voor Janneke’s PhD studie aan Nanjing University of Chinese Medicine (NJUCM) in China. Supervisors van Janneke zijn prof. Tianshu Xu en prof. Peilin Sun. De onafhankelijke medische expert is dr. Menno Gaastra, medisch-directeur en dermatoloog in Huidmedisch Centrum Amsterdam, de Noordwest Ziekenhuisgroep en Centrum Oosterwal in Alkmaar. Dr. Kazem Nasserinejad, statisticus bij het Erasmus MC, heeft inmiddels de onderzoeksresultaten geanalyseerd. Het onderzoeksprotocol is positief getoetst door METC Brabant en geregistreerd bij ClinicalTrials.gov in de USA en de CCMO in Nederland. Verdediging proefschrift wordt binnenkort gepland!

De ANCAR Trial is gedeeltelijk gesponsord door de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) daar zij van mening is dat dit wetenschappelijke initiatief bijdraagt aan de acupunctuur in Nederland. De benodigde Cloud & Dragon® acupunctuurnaalden zijn kosteloos geleverd door DocSave®.