Wetenschappelijk Onderzoek

Momenteel wordt Janneke’s promotie-onderzoek uitgevoerd ‘Acupuncture for Nasal Congestion in Allergic Rhinitis: An Open-Label, Randomized, Monocenter Trial (ANCAR Trial)‘. De effecten van een 6-weken durend acupunctuur-behandelprotocol worden vergeleken met het gebruik van Carelastin© azelastine neusspray.
Deze RCT is opgezet voor Janneke’s PhD studie aan Nanjing University of Chinese Medicine (NJUCM) in China. Supervisors voor dit onderzoek zijn prof. Tianshu Xu en prof. Peilin Sun. De onafhankelijke medische expert voor de ANCAR Trial is dr. Menno Gaastra, werkzaam in de Noordwest Ziekenhuisgroep en Centrum Oosterwal in Alkmaar. Dr. Kazem Nasserinejad, statisticus bij HOVON Data Center en het Erasmus MC, gaat de onderzoeksresultaten analyseren. Het onderzoeksprotocol is positief getoetst door METC Brabant en geregistreerd bij ClinicalTrials.gov in de USA en de CCMO in Nederland.

De ANCAR Trial is gedeeltelijk gesponsord door de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) daar zij van mening is dat dit wetenschappelijke initiatief bijdraagt aan de acupunctuur in Nederland. De benodigde Cloud & Dragon® acupunctuurnaalden, acuBox® naaldcontainers en NonDolens® medische wegwerphandschoenen zijn kosteloos geleverd door DocSave®.

INTAKES WEEK 1 WEEK 2 WEEK 3 WEEK 4
Acu 1 Spray 1 Acu 2 Acu 3 Acu 4 Acu 5 Acu 6
Medio jul-aug. 4 sept. 6 sept. 7 sept. 11 sept. 14 sept. 21 sept.  28 sept.
WEEK 5 WEEK 6 FOLLOW UP 1 FOLLOW UP 2
Acu 7 Final Spray Acu 8 Spray Acu Spray Acu
5 okt. 11 okt. 12 okt. 25 okt. 26 okt. 13 dec. 14 dec.