Long COVID

Heeft u COVID-19 gehad en restklachten zoals vermoeidheid, brain fog, hoofdpijn, spierpijn, verlies van geur/smaak of kortademigheid waar u niet vanaf komt? Acupunctuur kan goed helpen bij het herstelproces van Long COVID (Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 Infection (PASC)). Doorgaans voel je je met een paar behandelingen al stukken beter! Zie onderstaande testimonials en deze Case Study uitgevoerd door collega’s in Californië, USA .

“Ik kwam via via in augustus 2022 bij Janneke terecht i.v.m. aanhoudende klachten na een besmetting met Covid-19 in februari 2022. Ik was vermoeid, had concentratieproblemen, kon niet tegen prikkels, en voelde een voortdurende beklemming op de borst, met daarbij benauwdheid en kortademigheid. Tot slot, dat vreselijke voortdurende gevoel van extreme gejaagdheid (wat je kunt relateren aan het ontregelde zenuwstelsel dat zich gedraagt alsof er permanent gevaar dreigt). Pre-Covid was ik sportief en actief. Op mijn werk heb ik een scherp en flexibel brein nodig. Ondanks het vele rust nemen, en diverse andere interventies (bv. voeding, kalmerende yogalessen, meer slapen) kwam ik maar niet verder met mijn gezondheid. Diverse medische onderzoeken toonden aan dat ik kerngezond was, met ‘uitstekende longfunctie’. Ik functioneerde wel en was niet ziek gemeld, maar alles was ‘nog nét geen onvoldoende’.
De eerste behandeling zorgde voor wat ‘extra bijwerkingen/symptomen’ in de eerste 24 uur na de behandeling. Hoewel ik dit spannend vond na alles wat je in de krant leest over verergering van Covid symptomen die vervolgens niet meer wegtrekken, had ik me voorgenomen Jannekes advies te volgen om 3 à 4 keer te komen en dan pas te kijken naar de eventuele verbeteringen of verschillen. Na de tweede behandeling ervaarde ik een diepe ontspanning zoals ik al maanden niet had gevoeld. Langzamerhand trokken mijn klachten beetje bij beetje weg. Ik heb uiteindelijk 13 behandelingen gehad in een periode van ruim vier maanden. Mijn ervaring is dat Janneke elke keer opnieuw vanuit haar expertise naar het integrale totaal kijkt en op basis daarvan de acupunctuurbehandeling van die dag bepaalde. Het was bij mij niet zo dat de klachten als sneeuw voor de zon verdwenen, zoals bij enkele andere mensen met post-Covid klachten is gebeurd. Tegelijkertijd was voor mij de acupunctuur-route wél ‘het breekijzer’ dat mijn stagnerend herstel heeft omgezet naar een actief herstel. Ik ben nu al een week of zes klachtenvrij en bouw nu met plezier mijn fysieke conditie weer verder op. Ik kan weer alles onthouden en raak niet meer zo snel overprikkeld. De benauwdheid is helemaal weg en ik heb genoeg energie.
Dus ook als je al wat langer met je post-Covid klachten rondloopt, zou ik acupunctuur bij Janneke zeker aanraden. Mocht je meer willen weten, mijn naam en contactgegevens zijn bij Janneke bekend.”

S.S. – Voorburg, Nederland, 2023.

“Verscheidene malen heeft Janneke mij geholpen. Na Covid-19 had ik veel problemen met mijn longen. Kon geen afstand lopen en was heel erg moe. Na mijn eerste afspraak bij Janneke merkte ik al verbetering. Ik had meer adem en mijn borstkas voelde open. Na 4 afspraken kon ik de afstanden lopen van voor Corona. Acupunctuur heeft mij enorm geholpen en ik raad het iedereen aan.”

T.L. – Den Haag, Nederland, 2022.

“Herstel na Corona. Geweldig dat ik na 4 behandelingen hersteld ben van de heftige vermoeidheids- en benauwdheidsklachten, veroorzaakt door een Coronabesmetting. Na de eerste behandeling ervaarde ik al een grote verbetering van de kortademigheid. Heel veel dank.”

A.v.d.K. – Nootdorp, Nederland, 2022.

“Professioneel en veel kennis van luchtwegklachten. De behandeling heeft mij heel goed geholpen na herstel van Corona/Covid-19.”

S.K.-H. – Voorburg, Nederland, 2021.